torsdag 28. mai 2009

Hvorfor "ducks"?

Jeg har fått flere forespørsler angående valget av navn for cricketklubben fra Bislett. Men det er kun egne spillere (og tilskuere) som spør, alle andre i cricketmiljøet syns nok navnevalget er ganske intuitivt ;-)

I cricket heter det "out for a duck" når batsmannen må gå av banen uten å ha laget et eneste poeng. Altså ikke så veldig bra... Da vi så cricket på TV i Australia kom det en gul and med bat under armen som vrikket seg over skjermen mens den ulykkelige batsmannen tuslet av banen ;-)

Men hvis du trodde at dett var dett angående "ducks" så tok du feil. Som i alt annet i cricket er det rom for ytterligere komplikasjoner:
  • Golden duck er hvis du ryker på det aller første kastet du får mot deg
  • Diamond duck blir du hvis du ryker uten å ha fått en eneste ball mot deg (gjerne hvis noen hiver ballen på pinnene mens du er ute og løper på en ball som din partner slo)
  • Platinum/Royal duck er du hvis du ryker på den aller første ballen i hele kampen
  • Silver duck er når man ryker uten poeng på den andre ballen du får mot deg

Men hva har egentlig en and med dette å gjøre? I følge wikipedia kommer uttrykket av at en null (0) ser ut som et egg... Litt tynn forklaring spør du meg. Men det endrer ikke det faktum at Bislett Ducks har fått 10 ducks og 1 Golden duck på 2 kamper...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar