tirsdag 26. august 2008

Hatte-trikset

Et hat-trick er som de fleste vet at man putter en ball i et mål tre ganger på rad. De som har spilt Trivial Pursuit vet også at ikke absolutt alle vet hva et hat-trick er, i hvertfall ikke spillets norske oversetter som har prestert å skrive det fantastiske begrepet "hatte-trikset" inn i et fotballrelatert kakespørsmål. Jeg er også usikker på om folk flest har fått med seg hvor "hat-trick" egentlig kommer fra...

De mest oppegående leserne av Norges best besøkte cricketblogg (hele 2 besøk daglig) kan kanskje allerede nå tenke seg hvor dette bærer. De av dere som ikke bare er oppegående, men også har lest nyhetene i høyremargen her vet at dette sagnomsuste hatte-trikset i følge Aftenposten kommer fra cricket. Avisen skriver: Uttrykket hat-trick kommer egentlig fra cricket, der et hat-trick er tre wickets av en og samme bowler på tre baller etter hverandre i samme over.

Wikipedia kan videre fortelle at uttrykket første gang ble brukt i 1858, og at det ikke skjer så ofte. I test-cricket er det ikke laget mer enn 37 hat-tricks til dags dato.

Aftenposten skriver forøvrig videre at: Om det er noen som ikke skjønner den setningen, kan de trøste seg med at de er i godt selskap! Vel, i dette selskap bør vedkommende sporenstreks trykke ctrl-end og begynne lesingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar