onsdag 20. august 2008

"Den late rikmannssporten cricket"

Overskriften er et sitat fra bt.no i sammenheng med et alvorlig tema; det indiske kastesystemets påvirkning på India som idrettsnasjon.

Artikkelen er interessant, men jeg velger allikevel å forbigå den i stillhet og heller fokusere på "den late rikmannssporten cricket". Såvidt jeg kan skjønne trenger man da verken være rik eller lat for å spille cricket...

At man sprader rundt i hvite klær på drøye 17.500 kvadratmeter nystrøken plen som kunne vært en prima åker, har ingenting med rikdom å gjøre. Er vel mer et produkt av dårlig oppdragelse; alle vet jo at det blir grønskeflekker av å holde på sånn... Og er det latskap at dagens trening ble avlyst fordi det regnet i nabofylket? Selvfølgelig ikke, vannet hadde sikkert rent over fylkesgrensen og gjort (den nystrøkne) plenen bløt. Og uværsskyene er jo så høyt oppe at de sikkert kastet skygge over grensen slik at det var bad light. Antagelig. Ikke vits i å ta sjansen hvertfall. Tenk hvilken skade en velplassert tennisball kan gjøre hvis man bommer på grunn av dårlig lys..

Som alle skjønner trenger man altså ikke være verken rik eller lat for å spille cricket. Men det er ingen tvil om at det gjør det hele mer bedagelig da.