torsdag 7. august 2008

OL-sporten cricket (?)

Visste du at Storbritannia er regjerende OL-mester? Hvis man fortsatt er det etter 108 år da... Cricket var nemlig en OL-sport i Paris-lekene i 1900.

På en måte hvertfall... Gull ble ikke delt ut, kun sølv og bronse. Og at det kun var to lag med i hele "turneringen" kunne kanskje forsvares hadde det ikke vært for at det ene laget var et britisk klubblag, mens det andre ("Frankrike") besto av briter ansatt på den britiske ambassaden! Og som om ikke det var nok; ingen av lagene visste at de deltok i OL! I 1900 var det nemlig verdensutstilling med diverse aktiviteter i Paris, og 12 år senere bestemte man at noe av dette skulle telle som et OL.

Men nå er det altså OL igjen. På ordentlig. Men uten cricket. Det kan det imidlertid hende at forandrer seg. Cricket er nemlig foreslått som prøvegren i London om 4 år. Og IOC er ikke direkte avvisende i det minste... Til Twenty20 cricket da selvfølgelig, noe annet er det vel ikke plass til.

Men selv om sporten blir prøvegren kan cricket tidligst bli en OL-sport i 2020. Kanskje ganske passe for oss med tanke på vår uviklingskurve ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar